Tel: 0031 (0)30 303 95 98
Next
Back

home > Tips bij het samenvoegen van een boek

Tips voor het samenvoegen van meerdere bestanden

Een boek is erg cadeau om te geven. Wij zien veel boeken voorbij komen voor bruiloften, jubilea of verjaardagen. Binnen de familie, vriendenkring of afbeelding levert iedereen een eigen bijdrage aan voor het bruidspaar, jubilaris of de jarige. Het samenvoegen van deze verschillende stukken kan een erg lastige en tijdrovende klus zijn. Om dit alles in goede banen te leiden, geven wij u een aantal tips mee.

 Hetzelfde bestandstype aanleveren
Voor het verwerken van alle bijdrages is het handig om dezelfde soort bestandstypes te ontvangen. Maakt u het boek op in Word, dan hebben Word-bestanden natuurlijk de voorkeur. Het achter elkaar plakken tot een groot bestand is dan makkelijker dan wanneer u verschillende bestandstypes heeft die eerst omgezet moeten worden naar Word. Het kan handig zijn om losse foto's ook in Word te zetten. 

  Hetzelfde formaat aanleveren
Kiest u voor een A4 boek, dan moeten uw bestanden ook in A4 worden aangeleverd. Voor het verwerken van de bestanden is het handig als alle bestanden ook in het juiste formaat worden aangeleverd. Dit levert bij het samenvoegen van alle bestanden de minste problemen op. Voor alle aanleverspecificaties verwijzen wij u graag door naar deze pagina

 Oriëntatie: Staand of liggend
Een boek kan staand of liggend worden gemaakt. Dit betekent dat het bestand ook staand of liggend door u moet worden aangeleverd. Als een bijdrage liggend wordt aangeleverd, zal deze gedraaid moeten worden in het totale bestand. Een enkele liggende pagina wordt door onze machines niet automatisch bijgedraaid en zal aangesneden worden.

Heeft u alle bestanden verzameld in Word, dan hoeft u het totale bestand alleen nog maar op te slaan als pdf. U kunt er ook voor kiezen het geheel over te plaatsen in onze boeken software, maar de ervaring leert dat wanneer u het bestand al zo goed als af heeft in Word, dit toch de snelste optie is.

   

 

 

 

 

 

© Pro-book | Amsterdamsestraatweg 656 d | 3555 HX Utrecht | 0031 (0)30 303 95 98 | info@pro-book.nl | Privacy Policy | Voorwaarden
De specialist in genaaid gebonden boeken
Voor drukkers
Voor drukkers