Tel: 0031 (0)30 303 95 98
Next
Back

home > schutbladen

Schutbladen

Een schutblad verbindt het binnenwerk met het omslag. Een boek wordt standaard uitgevoerd met een wit schutblad (blanco). Bestaat het binnenwerk uit crème Biotop-papier, dan zijn de schutbladen bijpassend cremekleurig. U hoeft bij blanco en crèmekleurige schutblad geen bestand aan te leveren. Voor een luxere versie van uw boek kies dan voor een unikleur of bedrukt schutblad. Een softcover boek en een tijdschrift hebben geen schutblad.

Voor uw schutblad kunt u kiezen voor deze vier opties: 

Schutblad blanco Schutblad crème Schutblad unikleur Schutblad bedrukt


Unikleur schutblad
Wilt u uw boek iets extra's geven, zonder dat het u veel moeite kost? Kies dan voor een unikleur schutblad. U selecteert de kleur en wij voegen het zowel voor als achter in uw boek toe. In de komende periode gaan wij over op een andere collectie schutblad. Let op hierdoor kan er kleurverschil en/of structuurverschil optreden.
 


Bedrukte schutbladen
Wilt u de schutbladen geheel naar eigen wens opmaken? Laat uw boek dan voorzien van bedrukte schutbladen. Dit kan enkelzijdig of dubbelzijdig. Lever bij uw bestelling PDF bestanden aan.
Let op! Bedrukte schutbladen zijn alleen mogelijk voor boeken met een binnenwerk van maximaal 210 mm breed.

Enkelzijdig bedrukt:
Alleen pagina 2/3 (voorschutblad) of 2/3 (achterschutblad) zijn bedrukt.

Dubbelzijdig bedrukt: 
Pagina 2, 3  en 4 van het voorschutblad zijn bedrukt en pagina 1,2 en 3 van het achterschutblad

De bestanden dient uit 4 pagina's te bestaan, waarbij pagina 1 van het voorschutblad en pagina 4 van het achterschutblad blanco zijn. Met de voorbeelden hiernaast kunt u de bedrukking op de juiste positie plaatsen. 

Wilt u uw voorschutblad bedrukt en achter blanco, of net ander om. Dan verzoeken wij u bij bestelling 2 bestanden aan te leveren. Het PDF van het blanco schutblad is dan uiteraard "leeg''.Bedrukt schutblad

 
 

Uw schutbladen berekenen

De afloop is 5 mm rondom. Afbeeldingen moeten tot de rand van de pagina worden gevuld. Het schutblad wordt op 5 mm rondom schoon gesneden.

Uw boek heeft het formaat A5 staand. Het binnenwerk is dan 148 mm breed x 210 mm hoog. Met afloop wordt het schutblad 158 mm breed en 220 mm hoog.

 

PDF

Voor uw schutbladen ontvangen wij graag 2 PDF bestanden:
 1 PDF bestand voor het voorschutblad
 1 PDF bestand voor het achterschutblad

U maakt voor het voorschutblad en achterschutblad een apart bestand op. Een combinatie van een bedrukt voorschutblad en een blanco achterschutblad is ook mogelijk (in dit geval ontvangen wij ook graag een PDF bestand van het blanco schutblad).

 
 

Handleidingen

- Uw schutbladen opmaken met Word
- Uw schutbladen opmaken met InDesign

TIP! Bekijk hier de do's en don'ts voor het bestand van uw schutblad, binnenwerk en omslag! 
 

 

Extra's

Bedrukte of gekleurde schutbladen geven uw boek een mooie uitstraling. Om uw boek nog wat extra's te geven kunnen wij uw boek ook nog uitvoeren met:
 Leeslinten
Kapitaalband

 

Nog vragen?

De boekenmakers staan tijdens kantooruren voor u klaar, neem contact op via 0031 (0)30 - 303 95 98 of stuur een e-mail naar info@pro-book.nl.

© Pro-book | Amsterdamsestraatweg 656 d | 3555 HX Utrecht | 0031 (0)30 303 95 98 | info@pro-book.nl | Privacy Policy | Voorwaarden
De specialist in genaaid gebonden boeken
Voor drukkers
Voor drukkers